Medium yenilikçi bir sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkıyor. Diğer sosyal medya birimleri olan Facebook, İnstagram, Twitter gibi birimlerde takipçi sayısı ön planda olmakla birlikte bu platformda yüksek takipçi sayılarına sahip olan kişiler hava atabiliyor. Medium.com ‘da durumlar bu şekilde değil, medium’da takipçi sayısı değil daha çok konulardır.
Yeni sesleri, kişileri keşfetmek için konu temelli bir yapı kurulmuş ve yapı üzerinden yeteneği olan kişiler yazdıkları konu başlıkları, içerikler ile belirli kitlelere hitap edebiliyorlar.
Ama bu kitle arasında kişilerin kaybolmaması için mutlaka konuları iyi belirlemeli ve iyi bir anlatım yapmalıdır. Örnek olarak medium sayfalarına bakacak olursak araç kiralama firması olan ekarglobal ve bunun ile birlikte yazılım geliştirme, uygulama ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren kılavuz software örnek olarak sunabiliriz.
Medium’da Blogger gibi reklam kazanmak isteyenler hüsrana uğrayabilirler. Bu şekilde bir uygulama söz konusu olmadığından yazdığınız konulardan Google Adsense reklamları yayımlamanız imkansızdır.
Medium daha çok markalar için önemli gibi duruyor. Çünkü markaların konularını post edebilecekleri ve belirli bir kitleye hitap edebilmesine olanak sağlıyor. Medium yeni olduğu için kendini kanıtlaması için biraz zamana ihtiyacı var. Facebook ve Twitter gibi birimlerin yerine alamayacağı kesin çünkü farklı platformlarda hizmet ediyor. Daha çok Blogger ve buna benzer birimler için kullanım sağlayacaktır.
Blog yazmak ve farklı basit bir deneyim elde etmek isteyen kişiler için sunulan bir nimet niteliğindedir. Yeni bir sistem olmasına rağmen kısa bir sürede yüksek oranlarda kullanıcı kitlesine ulaşmış bir sistem olan medium her geçen gün büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor.